Halloween

Uitgeholde pompoenen, eng versierde huizen en kinderen in prachtige kostuums. Ook in Nederland wordt halloween steeds populairder. Ik zelf vindt het ieder jaar weer een feest om het huis en tuin te versieren in halloween sferen en om de kinderen die langs de deuren gaan te verblijden met heerlijk snoepgoed.

Maar waarom vieren we nu eigenlijk Halloween?  Dat Halloween een feestdag is dat we op 31 oktober vieren dat is bij de meeste mensen wel bekend, maar waar komt het vandaan en waarom vieren we dit nu eigenlijk. Ik vindt het heerlijk om de kinderen er in op te zien gaan en om vervolgens thuis trots hun buit te delen met ons (met delen bedoel ik niet dat ze ons wat snoep geven hoor ;)  maar wat we nou precies vieren, ik ging het uitzoeken.

Traditioneel gezien wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, Engeland en in de VS en Canada. Maar inmiddels is het feest ook flink populair aan het worden in andere werelddelen zoals Europa, Latijns- Amerika, Australië en Oost-Azie.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen aan als het donker wordt bij de huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. De kinderen roepen trick or treat!, waarbij de keuze wordt gegeven aan de bewoners of ze een plagerij willen (trick) of snoep geven (treat). Maar ook heuse feesten worden tegenwoordig gegeven. Ook pretparken en bijvoorbeeld zwembaden hebben tegenwoordig vaak  Halloween thema dagen.

De naam "Halloween"is afgeleid van Hallow-e'en oftewel All Hallows eve (Allerheiligenavond) de avond voor Allerheiligen, 1 november. Volgens de Keltische kalender begint op 1 november het nieuwe jaar. 31 oktober was de dag dat alle oogst binnen was en dus het nieuw jaar kon beginnen.

De kelten geloofde dat dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te krijgen voor het komende jaar. De geesten die uit dode mensen zouden worden aangetrokken door voedsel neer te leggen bij de deuren. om de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers (de verkleedkleding die wij nu dragen dus) 

In de 9e eeuw stak een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengde zich met het Halloween feest. Op Allerzielen gingen in lompen gehulde christenen in dorpen rond en bedelde om zielencake (brood met krenten) voor elk brood beloofde zij een gebed te doen. Zo denken we dat de Trick or treat tocht is ontstaan.

In de 19e eeur werd het feest bekend in Amerika, toen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS dook in deze tijd de bekende Jack-o-lantern op (een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt) Tegenwoordig is het vooral een kinderfeest. 


Nu je meer over de oorsprong weet van Halloween, vindt je het misschien ook wel leuk om mee te doen. Ik zelf ben wel dol op deze feestdag dus en wij doen al jaren hier gezellig aan mee. Op die 31 oktober, wil je natuurlijk er wel eng maar toch mooi uit zien.  
 
Daarom hebben wij diverse haaraccessoires om ook deze feestdag helemaal in style te vieren. Benieuwd naar ons assortiment? klik dan hier

Reactie schrijven

Commentaren: 0

klantenservice

nieuwsbrief


Subscribe to our mailing list

* indicates required
Commentaren: 7
 • #7

  emegharaanthonyventure (zaterdag, 04 september 2021 11:31)

  Dear sir

  We are writing to inform you of our interest in your cosmetic products and we are writing to get all the terms and conditions of in order to give you our order please, try to Write us back to tell us all yours sales conditions Thanks .Many greetings,
  ANTHONY A. EMEGHARA
  THE DG EMEGHARA ANTHONY VENTURE
  ADDRESS; 12 NATIONAL CARGO STREET OFF WOJI ROAD
  TEL; +2348135903738,
  E-mail;emegharaanthonyventure@yahoo.com
  https://www.adhesives1.com/adhesive-suppliers/emegharaanthonyventure

  Cher monsieur,
  Nous vous écrivons pour vous informer de notre intérêt sur vos produits et nous vous écrivons pour obtenir toutes les conditions de vente du afin de faire affaires avce vous sil vous plaît , merci de nous écrivez- en arrière pour nous dire toutes vôtres conditions de vente.
  Merci Bien a vous,
  M.ANTHONY A. EMEGHARA
  LE DG EMEGHARA ANTHONY VENTURE
  ADDRESS; 12 NATIONAL CARGO STREET OFF WOJI ROAD
  TEL; +2348135903738,
  E-mail;emegharaanthonyventure@yahoo.com
  WEB SITE; EMEGHARAANTHONYVENTURE - Adhesives1.com

 • #6

  Zainab (donderdag, 24 september 2020 12:05)

  Geen

 • #5

  versluis (woensdag, 08 april 2020 23:21)

  graag de nieuwsbrief

 • #4

  Anne verduijn (donderdag, 13 februari 2020 08:55)

  Ik heb vorige week vrijdag een bestelling gedaan en nog niks ontvangen.. hoelang gaat dit ongeveer duren?

 • #3

  Chayenne Mulder (woensdag, 10 januari 2018 10:04)

  vlak voor de kerst heb ik haarspeldjes besteld voor mijn dochtertje. en had ze nog voor de kerst in huis. Ze blijven heel goed zitten in haar mini haartjes, in 1 woord Super! Er zullen zeker nog meer bestellingen volgen

 • #2

  cindy (woensdag, 03 januari 2018 12:33)

  leuke website, snel in huis en niet te duur.

 • #1

  José (donderdag, 21 december 2017 14:46)

  afgelopen week een mooi sieraden setje gekocht voor mijn dochter. Bedankt voor de snelle levering en de hulp via de mail was ook super! ik zal snel nog eens bestellen.


Betaalmogelijkheden: